19.06.2012 г.

За един интересен сайт



Наскоро попаднах на един чисто нов сайт. Толкова нов, че даже Google не го беше открил все още.
Попаднах на него от препратка, чийто текст гласеше "Безплатни Facebook харесвания". Като човек силно резервиран към всичко безплатно, за миг се поколебах дали да кликна върху линка. В крайна сметка любопитството в мен надделя и попаднах на сайт със зловещото име Devil Like.
Трябваха ми няколко минутки за да разбера идеята на сайта, след което се запитах "А как не се е сетил никой досега за това?"
Всъщност не бих се подписал под верността на последното. Възможно е да има и други подобни сайтове и тук поднасям извинение на техните евентуални автори за невежеството си.
Та за какво става дума в сайта Devil Like:
Регистрирате си профил, въвеждате си facebook страницата, на която ви се иска да имате повече фенове и определяте виртуална цена, която сте готови да платите на всеки, който стане ваш фен.
Цената заплащате чрез собствените си кредит-точки, които може да закупите или "заработите" като от своя страна харесате чужди страници.
Нека приемем, че съм си направил Facebook страницата "Няма да повярвате ...". Решавам да давам по 5 кредита на всеки, който стане неин фен.
За целта трябва първо да ги спечеля тези 5 кредита. - Нищо по-лесно. Кликвам че харесвам страницата на друг потребител, който също като мен дава 5 кредита за харесване и проблема е решен.
Системата работи не само с Facebook страници, но и с реални сайтове, видеоклипове в YouTube, Google +, Twitter и т.н.
Ще се запитате какъв е смисъла, след като е ясно че харесванията ми идват от хора, на които дори не им се налага да погледнат страницата ми?
А по-голям ли е смисъла да привлечете фенове с обещания за скъпи награди, на които още по-малко им пука за бизнеса ви?
Да, това не са истински фенове, на които лесно можете да продадете нещо, но все пак е доста по-авторитетно да се похвалите, че страницата ви има ХХ хиляди фена, отколкото това да са само собствените ви роднини и приятели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар